omgeving van Ulvenhout

De omgeving van de Geershof

De Geershof ligt in een zeer bosrijk gebied ten zuiden van Breda, slechts een paar kilometer van de Belgische grens. Dit biedt dus volop mogelijkheden!

Behalve wandelingen in de bossen, zijn er ook schitterende landgoederen te bezoeken in directe omgeving. Uiteraard is er ook aan fietsroutes geen gebrek.

Bij lekker weer loopt u vanaf de Geershof door het Ulvenhoutsebos in 25 minuten naar openluchtzwembad Wolfslaar.

Op ongeveer 5 km afstand ligt het recreatiegebied de Galderse Meren, met heerlijke zandstrandjes waar u kunt zwemmen en surfen.

U kunt fietsen en wandelen langs de Mark, een riviertje dat vanuit België vlak langs Ulvenhout loopt en vervolgens richting Breda stroomt. Nog niet zo lang geleden is de Mark gedeeltelijk terug gebracht in zijn oude en natuurlijke meanderloop.
U kunt er natuurlijk ook op kanoën. De Geershof is in het bezit van 12 open tweepersoons kano’s (Canadezen). Deze zullen door een medewerker van de Geershof naar de startplaats gebracht worden (vaarafstand kan in overleg variëren). Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk een vlot te bouwen van tonnen, palen en touwen. Al het materiaal is bij ons te huur.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere excursiemogelijkheden in de omgeving van de Geershof.

transparant